פטריגיום

תוכן עניינים

אנו זמינים לכל שאלה:

פטריגיום: מהו וכיצד מטפלים בו?

אם הבחנת באדמומיות או בגירוי באחת העיניים או בשתיהן, ייתכן ומדובר בפטריגריום. מצב זה נקרא לעתים קרובות "עין הגולש" כי הוא נוטה להשפיע על אנשים שמבלים זמן רב בחוץ. ייתכן ואינכם גולשים, אך מצב זה די נפוץ, ולמרות שבדרך כלל אינו מהותי, הוא עלול להפתח אם אינו מטופל כראוי.
פטריגיום הוא מצב ניווני בו מתרחש גידול של לחמית או הקרום הרירי המכסה את החלק הלבן של העין על הקרנית (החלק הקדמי והברור של העין). זהו גידול שפיר לא סרטני, וצורתו לעתים קרובות נראית כמו ראש חץ.
פטריגיום בדרך כלל לא גורם לבעיות או מצריך טיפול, אך ניתן להסיר אותו אם הוא מפריע לראייה או מטעמים אסתטיים.

מה הגורמים לפטריגיום?

הגורם המדויק לפטריגיום אינו ידוע. אחת הסברות היא שחשיפה רבה מדי לאור אולטרה-סגול (UV) יכולה להוביל לגידול זה.
הסבירות לפטריגיום עולה בקרב אנשים החיים באקלים חם ומבלים זמן רב בחוץ בסביבה שטופת שמש או מוכת רוחות.
אנשים שעיניהם חשופות באופן קבוע לאבקה, חול, עשן או רוח, הם בעלי סיכון גבוה יותר לפתח פטריגיום.

מה התסמינים?

פטריגיום לא תמיד מלווה בתסמינים, ובמקרים בהם הם כן מופיעים, בדרך כלל מדובר בתסמינים מתונים. התסמינים הנפוצים כוללים אדמומיות, ראייה מטושטשת וגירוי בעין, ולעתים אף תחושת צריבה או גירוד. כאשר הגידול גדול מספיק כדי לכסות את הקרנית, הוא יכול להפריע לראייה. פטריגיום עבה או גדול יכול לגרום לסובל ממנו לתחושה של הימצאות חפץ זר בעין, ובמקרים אלו ייתכן והחולה לא יוכל להמשיך להרכיב עדשות מגע בשל אי נוחות.
במקרים נדירים, הגידול יכול לגרום לצלקות חמורות בקרנית.

איך מאבחנים?

אבחון פטריגיום הוא פשוט. בדרך כלל רופא העיניים יכול לאבחן מצב זה על בסיס בדיקה פיזית באמצעות מנורת סדק, המאפשרת לו לראות את העין בעזרת הגדלה ותאורה בהירה. בדיקות נוספות עשויות לכלול בדיקת חדות ראייה, הכוללת קריאת אותיות מתוך לוח בדיקת ראייה, וטופוגרפיה של הקרנית, למיפוי רפואי המשמש למדידת שינויים בעקמומיות הקרנית.

איך מטפלים בפטריגיום?

פטריגיום בדרך כלל אינו מצריך שום טיפול אלא אם הוא חוסם את הראייה או גורם לאי נוחות חמורה. מומלץ לבצע בדיקת ראייה מפעם לפעם על מנת לבחון אם הגידול גורם לבעיות ראייה. אם פטריגיום גורם לגירוי או אדמומיות, ניתן ליטול טיפות עיניים או משחות המכילות סטרואידים כדי להפחית את הדלקת. ניתן לשקול ניתוח אם טיפולים אלו לא מצליחים, ובמקרים בהם הגידול גורם לאובדן ראייה או לאסטיגמציה, או מסיבות קוסמטיות.

האם ניתן למנוע פטריגיום?

במידת האפשר, מומלץ להימנע מחשיפה לגורמים סביבתיים שיכולים לגרום לגידול, וכן רצוי להרכיב משקפי שמש המספקים הגנה מפני קרני UV, או כובע המגן על העיניים מפני שמש, רוח ואבק.
אם כבר אובחנת כבעל פטריגיום, ניתן להאט את התפתחות הגידול על ידי הגבלת החשיפה לרוח, אבק, אבקה, עשן ואור השמש.
צרו קשר לייעוץ אישי בנושא פטריגיום – ‏03-903-6100‏

שיחת היכרות ללא התחייבות